ada mata pandang, ada telinga dengar, ada mulut diam

    Favourite Quotes

    # "I am not a has-been. I am a will be"

    # "determine to do some thinking for yourself. Don't live entirely upon the thoughts of others. don't be an automaton"

    # "The most pathetic person in the world is someone who has sight but has no vision"

    # "the act of putting pen to paper encourages pause for thought, this is turn makes us think more deeply about life, which helps us regain our equilibrium"

Sahabat Maya

semakan


tarikh: 28 November 2009
hari : sabtu
perkara: semakan berat badan dan ketinggian.
berat: 65 kg (sebelum ini 67.5kg)
tinggi : 171cm.
BMI : 22.18 (normal)
BMR : 1,674 kcal/day
BMR with activities : 2,594 kcal/days

BMR ialah jumlah pembakaran kalori semasa rehat.
BMR with activities ialah pembakaran kalori dengan aktiviti.

huhu. kusangkakan cuti bertambah berat badan, rupa2nya sudah turun 2.5kg. yahoo..
semakan seterusnya mungkin 3-4bulan dari sekarang.
tunggu dan lihat..
huhu

gian? demam?


yahoo. game ini telah lama ku cari. ketemu jua installer nye. malas nk beli. jimat. huhu. berbekalkan laptop adik aku yang mempunyai otak AMD Turion x2 64 dan ATI Radeon HD3450 with 512MB dedicated graphics, aku pun meng'install' permainan video yang telah aku berjinak-jinak sekitar tahun 2000/01.


Presenting (huhu, mcm dalam tv x?), Pro Evolution Soccer 2010 (PES 2010) atau nama lain bagi keluaran jepun Winning Eleven (WE) yang edisi keberapa pn aku xtau dah. haha. graphics mmg meletup. game play besh, player hampir up-to-date. kepada penggemar game nih baik cari dvd/vcd dipasaran dengan segera (yg ni beli pirate pn xpe). di jamin 4.0 la. kompom.

klu nk compare ngan FIFA 10 pula, banyak beza dua game ni. klu FIFA 10 menang atas senarai pemain dan kelab yang ada. sebab mmg officially dpt lesen from fifa ngan clubs across countries. PES plak dapt sikit. so kelab2 besar yang terlibat dengan champions league dan europa league (dikenali sebagai eufa cup dulunya) dan beberapa kelab2 yang ternama.

tapi kepada yang baru nk main, better use kayu ria/joysticks sbb klu guna papan kekunci mmg xbesh. xmacam fifa punya key setting. huhu

Piala Dunia? World Cup?




dengan kelayakan piala dunia telah tamat semalam, pelbagai cara dan teknik untuk layak akhirnya kesemua 32 pasukan akan bertanding didalam akhir piala dunia.
dengan pasukan ireland kalah dek tangan thiery henry, dengan guus hiddink tersungkur dek kuasa gol tempat lawan, ukraine kena penangan juara euro 2004, new zealend dpt masuk world cup akhirnya dan macam2 lagi ragam.

jun nanti, banyak bintang ternama dunia xdapat kita tengok mase world cup sebab kecundang antaranya zlatan ibrahimovic, robbie keane, andriv schevchenko, andriy arshavin, roman pavlychenko dan ramai lagi. kita juga akan melihat aksi dua pemain yang dilabel terbaik dalam dunia xlain dan xbukan si messi ngan ronaldo. beban? pastinya besar bagi kedua-dua pemain. yang pasti para peminat sukan bola sepak pasti tercongok kat kedai2 atau dirumah untuk tgk aksi pemain2 feveret sendiri seperti CR9, LM19, rooney, gerrard, kaka, torres dan lain2.

aku? pastinya masih menyokong overrated team England.. huhu pape pun kena la tunggu world cup yo.. hahhahaha

nota picisan





hari ini alhamdulillah dapat aku satu ilmu baru untuk set up wireless kt umah. dengan berbekalkan wang simpanan ntok beli router yg aku simpan dari duit PTPTN tuh, aku pn menuju ke kedai komputer, xkan la kedai basikal plak kan. tol x? tanpa segan silu aku pn belilah router itu. jenama? D-LINK DIR-600, rege blakang kire, 100++ gak la.. huhu

puas aku dok belek2 akhirnya, berjaya gak aku menukar setting modem streamyx tuh kepada bridge mood, set plak router, setel. semudah itu je. tapi masa yang diambil untuk siap? kira-kira 3 jam campur tolak bahagi darab dengan makan, minum dan facebooking. hahhahhahah

yang penting, ilmu baru itu yang bernilai, biarlah pe org nk kate... huhu

kepada yang menyokong, terima kasih. credit to my uncle, cik aki sbb bg panduan even sekadar bercakap dlm tepon. huhu

nota ringkas



aku berfikir secara tidak normal? adakah aku gila?
aku ada masalah apabila soalan yang agak dekat dihati? adakah aku gila?
aku rasa nak berhenti belajar? adakah aku gila?
aku sentiasa menjauhkan diri apabila orang bertanya tentang soalan serius? adakah aku gila?
aku berkelakuan tidak seperti "aku" yang dulu? adakah aku gila?
aku tidak boleh menghadapi tekanan? adakah aku gila?
adakah aku gila? adakah aku gila? adakah aku gila?

nota kecil



time: 1745hrs
inspiration: macroeconomics analysis paper


what is relationship between knowledge and leisure time? it just like philips curve. we just subs knowledge at inflation axis and leisure time at unemployment axis. in short-term, more we study, more knowledge we get, but, LT will be trade off with increase in knowledge. In long-term, it will give us same leisure time as before but with better knowledge. so, keep on studying!




.darthoneavenue.

Masa itu Emas

Waktu Solat

formspring.me

Ruangan Bersembang

Barclays Premier League Live Scores

Kick Out Racism

Kick Out Racism
stop racism because racism against citizens is a serious matter

Followers